تبانی برای بردن مال غیر

تبانی برای بردن مال غیر

تبانی برای بردن مال غیر یکی از شیوه‌های کلاهبرداری است که امروزه در کشور بسیار پرتکرار و متداول شده است و جزو جرایم کیفری محسوب می‌شود. ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد شود که اصلا تبانی برای بردن مال دیگران به چه معنا است در این صورت می‌توان گفت که در این جرم دو یا چند نفر با یکدیگر طوری برنامه‌ریزی کنند تا بتوانند مالی که متعلق به شخص دیگری است را به تصاحب خود در بیاورند. البته اثبات این جرم کار آسانی نیست و تنها از عهده یک وکیل با تجربه بر می‌آید چرا که وکیل مشهد با اطلاع از قوانین و مقررات در این زمینه دانش کافی را دارد تا در سریع‌ترین زمان ممکن پرونده شما را حل کند.

حال در صورتی که در این زمینه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره حقوقی دارید می‌توانید به موسسه حقوقی علیرضا قدیری مراجعه کنید. علیرضا قدیری یکی از وکلای برجسته پایه یک دادگستری است که می‌تواند در این زمینه راهنمای مناسبی برای شما باشد. بدین جهت می‌توانید به صورت حضوری به دفتر وکالت علیرضا قدیری مراجعه کنید یا از ساعت 9 صبح تا 9 شب با شماره ۰۹۱۵۵۹۰۹۵۴۹ تماس بگیرید.  

تبانی برای بردن مال غیر

 تعریف مفهوم تبانی برای بردن مال غیر

در پاسخ به این سوال که تعریف تبانی برای بردن مال دیگران چیست باید گفت اگر چند نفر با یکدیگر برای بردن مالی که متعلق به آن‌ها نیست تبانی کرده و با ترفندهای متقلبانه قصد به بردن مال دیگری داشته باشند این اقدام آن‌ها از منظر قانونی جرم تلقی شده و برای آن مجازات در نظر گرفته می‌شود.

همچنین در قانون اصطلاحی به نام شروع به جرم تبانی برای بردن مال غیر وجود دارد که براساس این ماده 611 قانون مجازات اسلامی، هرگاه دو نفر یا بیشتر گرد هم بیایند و با یکدیگر تبانی کنند تا اموال مردم را تصاحب کنند و مقدمات اجرایی را هم تدارک دیده‌ باشند ولی بدون اراده خود موفق به اقدام نشوند، مرتکب جرم می‌شوند و به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهند شد. وکیل حقوقی در مشهد در این مواقع وظیفه دارد تا با بررسی کامل شرایط پرونده بتواند نکات ریز پرونده را بیابد تا قاضی پرونده بتواند با دانستن تمام این موارد حکمی عادلانه صادر کند.

تبانی برای بردن مال غیر

ارکان تشکیل دهنده جرم تبانی برای بردن مال غیر

ارکان جرم تبانی برای بردن مال غیر مانند سایر جرایم کیفری شامل سه رکن اصلی عنصر قانونی جرم، عنصر مادی جرم و عنصر معنوی جرم می‌شود که وظیفه اصلی وکیل اثبات مالکیت، ثابت کردن این موارد به دادگاه است. در ادامه هر کدام از این عناصر را جز به جز بررسی می‌کنیم.

  • رکن قانونی جرم

عنصر قانونی جرم به معنای ماده قانونی است که مطابق با آن قانونگذار، رفتار مرتکب را جرم محسوب می کند و مرتکب را قابل تعقیب و مجازات می‌داند. طبق قانون مصوب سال ۱۳۰۷ تبانی افراد برای بردن مال غیر تحت عنوان کلاهبرداری یا در حکم کلاهبرداری قرار می‌گیرد و جرم به شمار می‌آید. اما در حال حاضر برای تعیین جرم و مجازات جرم تبانی برای بردن مال غیر، ماده ۱ قانون مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، اجرا می‌شود. در قانون مذکور مجازات کلاهبرداری ساده از ۱ تا ۷ سال و کلاهبرداری مشدد از ۲ تا ۱۰ سال تعیین شده است.

  • رکن مادی جرم

عنصر مادی جرم تبانی برای بردن مال غیر، بر اساس ماده یک و دو قانون مجازات تبانی برای بردن مال غیر عبارت است از : اقامه دعوا و شرکت در دعوای مطروحه که به وسیله آن جهت بردن مال دیگری شراکت و همکاری با زمینه قبلی و برنامه ریزی ‌شده و تبانی صورت گیرد.

  •  رکن معنوی جرم

رکن معنوی این جرم نیز به معنای داشتن اراده، قصد و نیت و هدف مجرمانه در مرتکبین در زمان ارتکاب جرم است.

البته باید به نکته توجه داشت که تنها با جمع تمام عناصر جرم تبانی در بردن مال غیر، رفتار مرتکبین قابل تعقیب و پیگیری خواهد بود.

مجازات جرم تبانی برای بردن مال غیر

همانطور که گفته شد بر اساس ماده 611 قانون مجازات اسلامی تبانی برای بردن ما دیگران جرمی مشابه با کلاهبرداری محسوب می‌شود و پس از اثبات این جرم نیز برای آن مجازات در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که جرم تبانی برای مال غیر اثبات شود مجرمان به مجازات کلاهبرداری محکوم می شوند. در ماده ۱ قانون گفته شده اشاره شده است که اعمال مجازات طبق ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی تعیین می شود اما با نسخ قانون مجازات عمومی، مجازات کلاهبرداری در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری وضع شده است که علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ شده است.

  • مرور زمان در جرم تبانی برای بردن مال غیر

مرور زمان یعنی مدت زمانی از وقوع جرم یا قطعیت حکم محکومیت گذشته باشد و به دلیل گذشت این مدت جرم قابل پیگیری نباشد. هنگامی که مرور زمانی در یک جرم محقق شود دیگر امکان تعقیب و رسیدگی به آن جرم یا اجرای مجازات آن وجود ندارد. در جرم تبانی برای بردن مال دیگری به موجب ماده 105 قانون مجازات اسلامی مرور زمان هفت سال است و بعد از انقضای هفت سال از آخرین اقدام قضایی جرم دیگر قابل تعقیب نیست .

تعلیق مجازات جرم تبانی برای مال غیر

شاید این سوال برای شما ایجاد شود که با وجود سخت‌گیری‌های بسیاری که در مورد تبانی برای جرایم کلاهبرداری و بردن مال غیر وجود دارد آیا این جرم قابل گذشت است یا خیر؟ بهتر است بدانید  بر اساس اصلاحیه ماده 104 قانون مجازات اسلامی و ماده 11 قانون کاهش مجازات این جرم مانند سایر جرایم در حکم کلاهبرداری به شرط اینکه ارزش مال کمتر صد میلیون باشد قابل گذشت است و اگر ارزش مال موضوع جرم بیش از یکصد میلیون تومان باشد در محاکم قانونی غیر قابل گذشت خواهد بود.

جرم تبانی همانند سایر جرایم در حکم کلاهبرداری  جرم تعزیری درجه پنج است و تحقیقات مقدماتی آن ابتدا در دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم انجام می‌شود و پس از صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست دادگاه کیفری دو همان محل صالح به رسیدگی و صدور حکم خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو وقت مشاوره