سرقت مستوجب تعزیر چیست

عکس سرقت مستوجب تعزیر چیست

سرقت در قانون کشور به معنای ربودن مال دیگران است که به طور کلی می‌توان آن را به دو نوع سرقت حدی و سرقت تعزیری یا همان سرقت مستوجب تعزیر، تقسیم بندی کرد. حال اگر این سوال برای شما ایجاد شود که سرقت مستوجب تعزير يعني چه؟ باید بگوییم سرقت مستوجب تعزیر به نوعی از سرقت گفته می‌شود که حکم مجازات آن، مجازات تعزیری است و نه مجازات حدی. اما سوالی که در خصوص این نوع سرقت مطرح می‌شود آن است که در چه شرایطی می‌توان سرقت انجام شده را سرقت مستوجب تعزیر دانست که جواب این پرسش‌ها را یک وکیل با تجربه مانند وکیل مشهد می‌تواند به‌صورت کامل و جامع در اختیار شما قرار دهد.

هر آنچه باید در مورد سرقت مستوجب تعزیر بدانید

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که سرقت مستوجب تعزیر به چه معناست در این صورت می‌توان گفت به سرقتی که از نوع حدی نباشد سرقت تعزیری گفته می‌شود. سرقت‌های مستوجب تعزیر هم مربوط به مواردی می‌شود که قوانین و مجازات‌های آن در قانون و شرع اسلامی نوشته نشده باشد. برای توضیح اینکه سرقت حدی چیست هم می‌توان اینگونه توضیح داد که قوانین و مجازات‌های این نوع سرقت در شرع اسلام مشخص و واضح است و در صورتی‌که که فردی دست به این نوع سرقت بزند طبق قوانین شرع اسلام مجرم شناخته شده و مجازات می‌شود. وکیل حقوقی در مشهد به شما کمک می‌کند تا شرایط و قوانین سرقت حدی و تعزیری را به خوبی درک کنید و از آن‌ها آگاه شوید تا به صورت صحیحی بتوانید طرح دعوی خود را انجام دهید.

عکس سرقت مستوجب تعزیر چیست

حکم سرقت مستوجب تعزیر چیست؟

شاید با این مسئله رو‌به‌رو شوید که تفاوت سرقت حدی و تعزیری چیست؟ سرقت حدی و تعزیری تنها در نوع تعیین قوانین با یکدیگر تفاوت دارند و این سبب می‌شود تا مجازات‌های متفاوتی نیز داشته باشند. سرقت مستوجب تعزیر به دو نوع ساده و مشدد قابل تقسیم هستند و از آن‌جایی که سرقت‌های تعزیری، انواع و اقسام مختلفی دارند، به طبع نوع سرقت تعزیری، حکم و مجازات متفاوتی نیز خواهند داشت و در برخی موارد سرقت مستوجب تعزیر قابل گذشت است.

قانون مجازات اسلامی جرایم تعزیری را در ماده 19 از 1 تا 8 درجه بندی کرده است. از آن‌جایی که سرقت تعزیری نیز جزو جرایم تعزیری قرار دارد، پس در یکی از این درجات قرار می گیرد. بر اساس ماده 661 قانون مجازات اسلامی، سرقتی که مقرون به شرایط سرقت‌های تعزیری مشدد نباشد، سرقت تعزیری ساده محسوب می‌شود. حکم مجازات جرم سرقت تعزیری ساده، معادل سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است. همچنین اگر افراد سارق که در عملیات سرقت به کسی آزار برسانند و یا مسلح باشند، می‌توانند به مجازات حبس تا ده سال و 74 ضربه شلاق محکوم شوند و در صورت وقوع زخمی، مجرم به مجازات زخم نیز محکوم می‌شود. با این حال برای سرقت‌های تعزیری مشدد حکم مجازات متفاوتی مشخص شده است که مجازات سرقت‌های تعزیری مشدد، در ماده‌های 651 تا 660 قانون مجازات ذکر شده است.

عکس سرقت مستوجب تعزیر

مراحل طرح دعوی در سرقت مستوجب تعزیر

برای طرح دعوی در جهت دادخواهی سرقت مستوجب تعزیر باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. در ابتدا فرد شاکی باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و متن شکواییه سرقت را به ثبت برساند تا به مرجع قضایی صالح، همچون، دادسرای ویژه سرقت، ارجاع شود. همچنین شاکی می‌بایست اسناد و مدارکی که در اختیار دارد را نیز ضمیمه شکواییه نموده تا بتواند اقدام به اثبات سرقت نماید.

2.در مرحله بعد پرونده به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع می‌شود و مقامات دادسرا از جمله دادیار و بازپرس، اقدام به انجام تحقیقات مقدماتی نموده و کلیه اطلاعات مورد نیاز در خصوص ارتکاب جرم سرقت را جمع آوری می‌کنند تا بتوانند نظر نهایی در خصوص ارتکاب یا عدم ارتکاب سرقت مستوجب تعزیر توسط متهم را بدهند. 

آیا سرقت مستوجب تعزیر قابل گذشت است؟

در حالت کلی سرقت مستوجب جزو جرایم غیرقابل گذشت محسوب می‌شود مگر آن‌که در قانون به قابل گذشت بودن آن جرم و شرایط ویژه‌ای که جرم را قابل گذشت می‌کند، اشاره شده باشد. بر همین اساس، سرقت‌های ساده و مشدد تعزیری فقط در مواردی که قانون تعیین کرده است، قابل گذشت هستند. طبق قوانین مجازات اسلامی، سرقت مستوجب تعزیر ساده و مشدد تنها در صورتی از جمله جرایم قابل گذشت محسوب می‌شود که ارزش مالی که توسط سارقان ربوده شده است کمتر از بیست میلیون تومان باشد و سارقان نیز دارای سابقه کیفری نباشند.

جمع بندی

در این مطلب سرقت مستوجب تعزیر و انواع شرایط و مجازات‌های قانونی در نظر گرفته شده آن را بررسی کردیم. همچنین بیان شد که سرقت تعزیری چه تفاوتی با سرقت حدی دارد و حتی مجازات‌های آن‌ها جور دیگری تعیین می‌شوند. شما می‌توانید هر زمان به سوالی درباره سرقت تعزیری، سرقت حدی و جرایم دیگر برخورد کردید با موسسه وکلای علیرضا قدیری با چندین سال تجربه در زمینه وکالت به صورت حضوری در میان بگذارید همچنین می‌توانید به صورت تلفنی و از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب با موسسه علیرضا قدیری در ارتباط باشید و از ایشان مشاوره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو وقت مشاوره