سرقت تعزیری چیست

عکس سرقت تعزیری چیست

همان‌طور که از قبل می‌دانید سرقت به دزدیدن مال دیگران تلقی می‌شود؛ یعنی اگر شخصی مال متعلق به دیگری را بدزدد به آن عمل سرقت گفته می‌شود. در تعریف اینکه سرقت تعزیر چیست می‌توان گفت در صورتی که سرقت حدی نباشد، به آن سرقت تعزیری می‌گویند و طبق مقررات و قوانین در ماده‌های ۶۵۱ الی ۶۶۹ کتاب پنجم تعزیرات مجازات‌های سرقت تعزیری برای آن اجرا خواهد شد. در حالتی دیگر اگر سرقت حدی باشد و احکام آن در قوانین اسلامی تعریف شود؛ متفاوت از سرقت تعزیری است. اگر در شرایطی بودید که نیاز به دریافت مشاوره در رابطه با سرقت تعزیری داشتید وکیل مشهد می‌تواند راهنمای حقوقی خوبی برای شما باشد. حال اگر این سوال برای شما پیش آمد که سرقت تعزیری یعنی چه و چه مجازات و شرایطی دارد در ادامه این موضوع را برای شما شرح خواهیم داد.

 

صفر تا صد آنچه باید در مورد سرقت تعزیری بدانید 

سرقت تعزیری به نوعی سرقت گفته می‌شود که به طور واضح شرایط سرقت حدی را نداشته باشد. حال در جواب اینکه سرقت حدی چیست می‌توان گفت سرقت حدی قوانین و مجازاتی مشخص در قوانین اسلامی دارد. سرقت تعزیری، محدوده وسیع‌تری از سرقت حدی را در بر می‌گیرد و مجازات سرقت تعزیری نیز به وسیله قوانین حکومتی مشخص می‌شود. مجازات این نوع سرقت بسته به شرایط سرقت متفاوت است و می‌تواند شامل عفو نیز شود. مشاوره حقوقی در مشهد به شما کمک خواهد کرد از قوانین دقیق و شرایط انواع سرقت تعزیری و حدی آگاه و مطلع شوید.

 

 تفاوت سرقت حدی و تعزیری چیست؟

در جواب اینکه تفاوت سرقت حدی و تعزیری چیست باید بگوییم که سرقت تعزیری، شامل مجازات حد، قصاص يا ديه نمی‌شود و به منظور قانون در موارد ارتکاب محرمات شرعی يا نقض مقررات حکومتی، تعيين و اعمال می‌شود. نوع، مقدار، كيفيت اجرا و مقررات مربوط به تخفيف، تعليق، سقوط و ساير احكام تعزير به ‌موجب قانون، تعيين می شود. در نقطه مقابل سرقت حدی، نوعی از سرقت است که مصداق، ميزان و كيفيت اجرای آن، در احکام اسلامی از قبل تعيين شده است.

عکس مجازات سرقت تعزیری چیست؟

شرایط سرقت تعزیری

قانون در مورد شرایط سرقت تعزیری در ماده 651 قانون مجازات اسلامی به طور کامل توضیح می‌دهد که برای ارتکاب سرقت تعزیری سارق باید چه شرایطی داشته باشد و محدوده سرقت تعزیر چطور تعیین می‌شود. سرقت تعزیری باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • سرقت در شب رخ داده باشد.
  • سارقین دو نفر یا بیشتر از دو نفر باشند. 
  • یک سارق یا چند نفر از سارقین دارای سلاح‌های سلاح گرم از قبیل تفنگ و نارنجک، سلاح سرد از قبیل قمه، شمشیر ، کارد ، چاقو و پنجه بوکس، سلاح سرد جنگی متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آن‌ها یا انواع اسلحه شکاری شامل تفنگ‌های ساچمه‌زنی، تفنگ‌های مخصوص بیهوش کردن جانداران و تفنگ‌های ویژه شکار حیوانات آبزی در دست یا به صورت مخفی باشند.
  • سارقین از دیوار بالا بروند، یا حرز یعنی مکانی که قانونا مال برای جلوگیری از سرقت در آن نگهداری می‌شود را از بین ببرد و مال را بردارند، یا کلید بسازد یا اینکه از عنوان یا لباس ماموران دولتی استفاده کند و یا برخلاف حقیقت خود را مامور دولتی مثلا پلیس معرفی کند یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است، سرقت کرده باشد .
  • سارق یا سارقان در حین سرقت به کسی آزار رسانده باشند و یا تهدید کرده باشند.

 

مجازات سرقت تعزیری چیست؟

از آن‌جایی‌که سرقت تعزیری انواع گوناگونی دارد که هر یک از انواع سرقت تعزیری مجازات مخصوص به خود را دارند. بر طبق ماده 214 قانون مجازات اسلامی، قانون‌گذار در مورد مال سرقت شده، مجرم را ملزم به بازگردان مالی که در اثر ارتکاب جرم، به دست آورده است، می‌کند و اگر مالی که سارق، دزدیده است، موجود نباشد، باید مثل مالی که دزدیده را بازگرداند و اگر مثل آن، مال پیدا نشد، قیمت آن را به صاحب مال، بازگردانده و همچنین باید، خساراتی که به وجود آورده را نیز جبران کند. به طور کلی مجازات سرقت تعزیری ساده، از سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق، مجازات سرقت تعزیری در راه ها و خیابان‌ها، سه تا پانزده سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و مجازات سرقت تعزیری دو یا چند نفر در شب همراه با اسلحه، پنج تا پانزده سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است. در ادامه به بررسی شرایط انواع سرقت تعزیری و مجازات‌های آن‌ها می‌پردازیم.

مجازات سرقت تعزیری ساده

شرایط سرقت تعزیری ساده شامل مواردی همچون سرقت از اماکن نظامی و امنیتی، سرقت از اماکن عمومی، تاریخی و فرهنگی، سرقت در شب، حمل سلاح ظاهر یا مخفی و آزار یا تهدید می‌شود. بر اساس ماده 164، سرقتی که مقرون به شرایطی که در سایر مواد قانونی مربوط به سرقت آمده، نباشد سرقت تعزیری ساده، محسوب شده و مجازات سرقت تعزیری، آن، از سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق، خواهد بود.

کیف قاپی و جیب‌بری

کیف قاپی یا جیب بری، از انواع دیگر سرقت تعزیری است که به وفور نیز اتفاق می‌افتد و اشخاص زیادی از آن، آسیب می‌بینند. طبق ماده 160 قانون تعزیرات، هرگاه شخصی، مرتکب دزدی و ربودن مال دیگری از طریق کیف زنی، جیب‌ بری و مواردی از این قبیل شود، به حبس تعزیری از یک تا پنج سال و تا هفتادوچهار ضربه شلاق‌، محکوم خواهد شد.
عکس حکم سرقت تعزیری

سرقت در راه‌ها و خیابان‌ها

طبق ماده 156 قانون مجازات اسلامی، هر کس در راه و خیابان، مرتکب دزدی و راهزنی شود، در صورتی که بر او، عنوان محارب، صدق نکند، به سه تا پانزده سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق، محکوم خواهد شد. محاربه به ایجاد ناامنی با استفاده از سلاح، بدون قصد شخصی و غیر عمومی، گفته می‌شود.

سرقت از مناطق حادثه دیده

بر اساس ماده 161 قانون مجازات اسلامی، هرگاه سرقت تعزیری در مناطق حادثه دیده‌ای، همچون سیل یا زلزله‌ زده یا جنگی یا آتش‌ سوزی یا در محل تصادف رانندگی، انجام شود، مرتکب به مجازات حبس از یک تا پنج سال و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق، محکوم می‌شود.

 

جمع بندی

در این مقاله سرقت تعزیری و انواع شرایط و مجازات‌های قانونی در نظر گرفته شده آن را بررسی کردیم. همچنین بیان شد که سرقت تعزیری شرایط متفاوتی با سرقت حدی دارد و حتی مجازات‌های آن‌ها جور دیگری تعیین می‌شوند شما می‌توانید هر زمان به سوالی درباره سرقت تعزیری، سرقت حدی و جرایم دیگر برخورد کردید با موسسه وکلای علیرضا قدیری با چندین سال تجربه در زمینه وکالت به صورت حضوری در میان بگذارید همچنین می‌توانید به صورت تلفنی و از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب با مشاوران موسسه وکلای علیرضا قدیری ارتباط گرفته تا در سریع‌ترین زمان ممکن مشکلات حقوقی و کیفری خود را حل کنید. همچنین می‌توانید اطمینان حاصل کنید که موسسه وکلای با تجربه و دانشی که در اختیار شما قرار می‌دهند تا پایان پرونده و حصول نتیجه مورد نظر شما در تمامی مراحل دعاوی حقوقی و کیفری شما حضور خواهند داشت. 

 

سوالات متداول

سرقت تعزیری چیست؟

سرقت تعزیری سرقتی است که شرایط سرقت حدی را نداشته باشد.

مجازات سرقت در راه ها و خیابان ها چیست؟

مجازات سرقت در راه‌ها و خیابان‌ها سه تا پانزده سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است.

مجازات سرقت دو یا چند نفر در شب همراه با اسلحه چیست؟

مجازات سرقت دو یا چند نفر در شب همراه با اسلحه پنج تا پانزده سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو وقت مشاوره