انواع دعاوی کیفری ملکی

انواع دعاوی کیفری ملکی

انواع دعاوی ملکی کیفری عبارتند از:

  • دعوای ارتکاب جرم کلاهبرداری در معاملات املاک و خرید و فروش اموال
  • دعوای فروش غیر قانونی اموال غیر
  • دعوای تبانی و فساد در خرید و فروش اموال دولتی
  • دعوای تغییر کاربری زمین کشاورزی بدون مجوز رسمی
  • دعوای انتقال مال غیر به دیگران
  • دعوای ورود غیر مجاز به املاک دیگران

دعاوی ملکی به دو نوع دعاوی ملکی کیفری و حقوقی تقسیم می‌شوند. دعاوی ملکی حقوقی  به دعاوی اطلاق می‌شود که به مسائل حقوقی مرتبط با ملک و املاک مربوط می‌شوند. این شامل مسائلی مانند خرید و فروش ملک، اجاره و اجاره‌نامه، حقوق مالکیت و سایر موارد مشابه است.دعاوی ملکی کیفری، دعاوی هستند که به جرم‌های مرتبط با ملک و املاک مربوط می‌شوند. این پرونده‌ها می‌توانند پیچیده و زمان‌بر باشند و نیاز به مشاوره حقوقی و تجربه وکیل مشهد دارند. مشاوره و همکاری با یک وکیل ماهر و با تجربه در حوزه دعاوی ملکی کیفری می‌تواند به شما کمک کند تا در طول مراحل دادرسی بهترین راه حل‌ها را پیش بگیرید و حقوق و منافع شما را حفظ کنید.

دعاوی ملکی کیفری چیست؟

به طور کلی، دعاوی ملکی کیفری همزمان با دعاوی حقوقی مرتبط با املاک و مالکیت در نظر گرفته می‌شوند و به منظور تعیین مسئولیت کیفری و حقوقی افرادی که در مسائل ملکیت و املاک مورد تخلف قرار گرفته‌اند، به کار می‌روند.

دعاوی ملکی حقوقی به دعاوی حقوقی اشاره دارند که در آن‌ها موضوع اصلی دعوا به مسائل مربوط به ملک و حقوق مالکیت است و همچنین تخلفات کیفری نیز در آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر، این دعاوی ملکی که توسط وکیل ملکی مشهد به صورت کیفری پیگیری می‌شوند، به منظور تعیین مسئولیت کیفری فردی که در قبال مالکیت یا املاک جرم یا تخلف شده است، به کار می‌روند. در این دعاوی، علاوه بر حل و فصل امور مالی و حقوقی مرتبط با املاک، جرم یا تخلفی که مرتکب شده است نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای مثال، اگر یک فرد مرتکب جرم تصرف عدوانی ملک ورثه‌ای شده باشد و ملک را به نفع خود استفاده کند، در دعوای ملکی کیفری مسئله مالکیت و همچنین جرم وارد نمودن به ملک و سوء استفاده از آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

طرح دعاوی ملکی کیفری

انواع دعاوی کیفری ملکی

دعاوی کیفری به انواع کلاهبرداری ملکی به وقوع پیوسته بستگی دارد و در دادگاه کیفری یا دادسرای عمومی و انقلاب مطرح می‌شوند. طرح دعاوی در این مراجع با تقدیم شکایت صورت می‌گیرد. برخی از دعاوی ملکی کیفری فقط با شکایت شاکی به جریان می‌افتند. در حالی که برخی دیگر به موجب قانون در جریان رسیدگی قرار می‌گیرند، گرچه شاکی شکایت خود را پس بگیرد. در این موارد اصطلاحا گفته می‌شود که جنبه عمومی جرم باید مورد نظر قرار بگیرد.

آشنایی با انواع دعاوی ملکی کیفری

رایج‌ترین نوع جرایمی که در دادگاه های کشور در قالب پرونده‌های دعاوی ملکی کیفری طرح می شوند بر اساس موارد همچون خیانت در امانت، انتقال منافع ملک غیر به فرد یا افراد دیگر، جعل اسناد ملکی به نیت فریب و کلاهبرداری دیگران، فروش غیرقانونی اموال فردی به یک یا چندین فرد دیگر، ارتکاب جرم کلاهبرداری در خرید و فروش و معاملات املاک و مسکن، تبانی و فساد در خرید و فروش و معاملات دولتی، استفاده از سند جعلی در معاملات ملکی، تغییر کاربری زمین کشاورزی بدون داشتن مجوز رسمی، خرید و فروش و معامله معارض و خرد کردن املاک و ورود غیرمجاز به ملک دیگران دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه مفصل به هریک از ان‌ها می‌پردازیم.

  • دعاوی معامله معارض ملک

این جرم شامل خرید و فروش املاکی است که دارای معارضی مانند راه‌ها، خطوط انتقال برق و غیره هستند و فروش آنها بدون رعایت قوانین و مقررات انجام می‌شود.

  • دعاوی خیانت در امانت

دعوی خیانت در امانت را می توان از جرایمی دانست که در پرونده های کیفری املاک مطرح می شوند. البته خیانت در امانت می‌تواند در حوزه‌های دیگری جز حوزه دعوی ملکی کیفری نیز رخ دهد. این جرم زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که اختیار ملکی در اختیار فردی به جز مالک باشد. تصاحب ملکی مال غیر، از بین بردن آن، فروختن و … از نمونه‌های خیانت در امانت به شمار می‌آیند. به عنوان مثال ممکن است مالک اصلی برای فروش ملک آن را در اختیار فردی دیگر قرار داده باشد و یا حتی برای مدتی ملک برای سکونت موقت در اختیار دیگران قرار بگیرد. در چنین شرایطی ممکن است جرم خیانت در امانت توسط فردی که ملک در اختیار او است رخ دهد.

  • دعاوی جعل اسناد ملکی با هدف کلاهبرداری

معامله و خرید و فروش املاک تنها با ارائه سند مالکیت امکان پذیر است. در زمان فروش ملک، فروشنده باید سند آن را به نام خریدار انتقال دهد. در صورتی که فروشنده سعی کند با سند جعلی اقدام به فروش ملک نماید، جرم جعل سند صورت گرفته که نیت از آن فریب و کلاهبرداری از خریدار می باشد. یکی از دعاوی ملکی کیفری، که در پرونده های کیفری املاک صورت می گیرد این است که به راستی انتقال سند صورت نمی گیرد، که چنین معاملاتی در محلی به جز دفاتر اسناد رسمی رخ می دهد. همچنین در صورت اثبات جرم، مجرم به پرداخت جریمه و همچنین تحمل مجازات های قانونی، بر حسب جرم واقع شده محکوم خواهد شد.

  • دعاوی تخریب عمدی ملک

این دعاوی مشابه خیانت در امانت بوده و هنگامی که رخ می‌دهد شخص مجرم مرتکب تخریب ملک شود و به اموال صاحب ملک آسیب برساند.

نقش وکیل دعاوی ملکی کیفری

استفاده از وکیل ملکی برای حل دعاوی ملکی کیفری امری ضروری محسوب می‌شود. برای طرح و پیگیری جرایم با توجه به حساسیتی که دارند توصیه می‌شود، حتما از وکیل کیفری کمک بگیرید. این امر علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در زمان شما می‌شود، مشکلاتی ناشی از عدم اطلاعات قانونی را به حداقل می‌رساند و شما می‌توانید با خیال راحت فرایند پرونده خود را تحت نظارت یک وکیل با تجربه و متخصص پیگیری کنید.

انواع دعاوی کیفری ملکی

نکاتی که پیش از انجام معاملات ملکی باید مورد توجه قرار گیرد؟

قبل از انجام هر معامله ملکی باید نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • عدم انجام معامله با کپی مدارک و اسناد
  • حضور شاهد در زمان معامله
  • با مالک اصلی معامله کنید. 

مرجع قانونی صالح برای رسیدگی به دعاوی ملکی کیفری

مرجع رسیدگی به دعاوی ملکی کیفری به عنوان دعاوی کیفری در دادگاه‌های کیفری است. ساختار قضایی در ایران شامل سه سطح اصلی می‌باشد: دادگاه‌های اولین درجه، دادگاه‌های دومین درجه (اعتراضی) و دادگاه‌های عالی (استیناف). برای دعاوی ملکی کیفری، مراحل زیر را طی می‌کنید.

  • دادگاه اولین درجه: این دادگاه مسئولیت اولیه رسیدگی به دعاوی ملکی کیفری را دارد. در این مرحله، مدارک و ادله مربوط به تخلف کیفری در زمینه ملکی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و صلاحیت محاکمه تعیین می‌شود.
  • دادگاه دومین درجه (اعتراضی): در صورت صدور حکم توسط دادگاه اولین درجه، طرف‌ها می‌توانند اعتراض کنند و درخواست بازنگری مورد بررسی را به دادگاه دومین درجه ارائه نمایند. در این مرحله، حکم دادگاه اولین درجه بررسی می‌شود و اعتراضات و دفاع‌های مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرند.
  •  دادگاه عالی (استیناف): در صورتی که طرف‌ها از حکم دادگاه دومین درجه ناراضی باشند، می‌توانند درخواست استیناف کنند و درخواست بررسی مجدد پرونده را به دادگاه عالی ارائه دهند. دادگاه عالی مسئولیت نهایی رسیدگی به دعاوی ملکی کیفری را دارد و حکم نهایی را صادر می‌کند.

هزینه دادرسی دعاوی کیفری ملکی

هزینه دادرسی برای پرونده‌های دعاوی کیفری ملکی، شامل هزینه‌هایی است که برای پیگیری و رسیدگی به پرونده در دادگاه پرداخت می‌شود. این هزینه برای همه انواع دعاوی کیفری املاک برابر و مبلغ ثابتی است و شامل دعاوی ملکی کیفری نیز می‌شود.

مبلغ دادرسی برای دعاوی کیفری ملکی معمولاً توسط دستگاه قضایی تعیین می‌شود و بر اساس قوانین و مقررات مربوطه است. این هزینه ممکن است متغیر باشد و به عوامل مختلفی از جمله نوع پرونده، مبلغ مطالبه شده، هزینه‌های دادگاه و دیگر عوامل وابسته بستگی داشته باشد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی انواع دعاوی ملکی کیفری و حقوقی پرداختیم و گفتیم این جرم از آن دسته جرایمی است که باید قبل از خرید هر ملکی درباره آن اطلاعات کسب کنید. به همین دلیل سعی کردیم تا انواع کلاهبرداری ملکی که موضوعی پر اهمیت است را به طور واضح برای شما  تشریح کنیم. شما می‌توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود در مورد انواع دعاوی ملکی و اطلاع از قوانین شرایط آن روی موسسه وکلای علیرضا قدیری حساب باز کنید و سوالات خود را به صورت حضوری با مراجعه به دفتر وکالت و تلفنی با تماس با شماره ۰۹۱۵۵۹۰۹۵۴۹ از ساعت 9 صبح تا 9 شب بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ملکان هستم، درخدمتتونم!