اعتراض شخص ثالث در دعاوی کیفری

عکس اعتراض شخص ثالث در دعاوی کیفری

اعتراض شخص ثالث در دعاوی کیفری به این معناست که فردی که صاحب اصلی دعوا محسوب نمی‌شود، می‌تواند به‌دلیل ضرر و زیانی که به او رسیده به رای دادگاه اعتراض کند. حق این اعتراض برخلاف درخواست تجدیدنظر به افرادی داده می‌شود که جزو طرف‌های اصلی مدعی و مدعی علیه نیستند و تنها نسبت به حکم صادره به دلیل دریافت ضرر شکایت دارند. برای اطلاع بیشتر از شرایط این اعتراض، وکیل مشهد به‌روزترین و تجربیات خود را در اختیار شما قرار خواهد داد تا شما اطلاعات مورد نیازتان را در مورد این موضوع کسب کنید. چنانچه در مورد مرور زمان در دعاوی کیفری سوال یا چالشی دارید حتما با مشاوران ما در مجموعه علیرضا قدیری در ارتباط باشید.

 

اعتراض شخص ثالث در دعاوی کیفری به چه معناست؟

به‌طورکلی اعتراض ثالث در دعاوی کیفری نیز یکی از حقوقی است که قانون به افراد خارج از دعوا می‌دهد؛ چراکه ممکن است آن‌ها نیز از رای دادگاه متضرر شوند. به‌طورکلی دادگاه‌های کیفری جزو دادگاه‌های زیر مجموعه قوه قضاییه هستند که وظیفه اصلی آنان رسیدگی به جرایم کیفری است و در نقطه مقابل دادگاه‌های مدنی که تنها به دعاوی حقوقی رسیدگی می‌کنند، هستند. دعاوی کیفری عمدتا شامل مواردی نظیر ایجاد صدمات و آسیب‌های جسمانی، ‌‌قتل‌های عمد و غیرعمد، توقیف غیرقانونی اشخاص، فریب در ازدواج، جرایم مربوط به مواد مخدر و مشروبات الکلی و جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی می‌شود. بر اساس ماده 417 از قانون آیین دادرسی مدنی، اعتراض ثالث در امر کیفری  از سمت قانون پذیرفتنی است و شخص معترض می‌تواند فردی را تحت عنوان وکیل اعتراض ثالث در امور کیفری در کنار خود داشته باشد. همچنین بر اساس همین ماده قانونی، اجرای احکام مدنی شکایت شخص ثالث در تمام مراحل این فرایند بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی و پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی می‌شود.

عکس اعتراض شخص ثالث در دعاوی کیفری

اعتراض شخص ثالث در احکام کیفری، موضوعی مهم و ناشناخته

اعتراض شخص ثالث نسبت به رای دادگاه در احکام کیفری در شرایطی که پس از مشاوره حقوقی در مشهد به صحت اعتراض خود اطمینان حاصل کردید کاملا قانونی است. طبق آنچه که در ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده، در خصوص اعتراض ثالث در امر کیفری، شخص زمانی می‌تواند اعتراضی داشته باشد که منافع وی در خطر باشد. به بیانی واضح‌تر این منافع، ممکن است منافع مادی و قابل تبدیل به پول باشند و یا لطمه‌های روحی و روانی که به آن شخص وارد شده و تبعات سنگینی را به همراه داشته است.  البته در طی دادرسی کیفری پیگیری و اثبات هر کدام متفاوت است.

اصول رسیدگی به ادعای شخص ثالث در طی دادرسی کیفری از جنبه بررسی جوانب کیفری فعل مجرمانه و نیز اعمال مجازات بر جرم جزء اصول اعتراض شخص ثالث نخواهد بود. اعتراض ثالث در دعاوی کیفری و یا هر امور دیگری وابسته به زمان مشخصی نیست و شخص ثالث می‌تواند اعتراض خود را پیش از اجرای حکم مورد اعتراض به دادگاه‌های کیفری ارائه کنند.

 

شرایط پذیرش اعتراض ثالث در امور کیفری

طبق آن‌چه که گفته شد در وهله اول نخست شرط اعتراض ثالث، عدم حضور در دو طرف اصلی دعواست. پس از ابتدا باید این نکته را در نظر بگیرید که معترض نباید از افراد اصلی دعوا باشد. مورد دیگر این است که  برای پذیرش دعوا اعتراض ثالث در امور کیفری، لازم است که شخص ثالث از طرح دعوا اصلی و روند دادرسی مطلع باشد و سپس باید اثبات کند که رای حکم صادره توسط دادگاه در حقوق او خللی ایجاد کرده و باعث ضرر او شده است.

عکس شرایط پذیرش اعتراض ثالث در امور کیفری

تاثیر اعتراض ثالث در امور کیفری

بر اساس قانون، در صورت اعتراض از سمت شخص ثالث به دعاوی کیفری، اگر دادگاه تشخیص دهد که حکمی که پس از اعتراض شخص ثالث صادر شده در اصل دعوا موثر است، حکم اصل دعوا را به تاخیر می‌اندازد و منتظر نتیجه اعتراض دعوا می‌ماند. در غیر این صورت، اگر این اتفاق نیفتد رسیدگی به اصل دعوا و صدور حکم نهایی برای تعیین نتیجه آن توسط قاضی دادگاه دارای  اولویت بیشتری است.  

 نتیجه‌گیری

در این مطلب بررسی شد که اعتراض شخص ثالث در دعاوی کیفری و فرایند آن چیست. همچنین گفته شد که این نحوه اعتراض به قوانین مدنی کاملا از سمت قانون پذیرفته شده است و شخص ثالث در صورتی که جزو طرفین دعوا نباشد و تضرر خود را از حکم صادره اثبات کند می‌تواند به حق و حقوق خود برسد. حال در این مرحله آن‌چه مهم است این است که شما به عنوان شخص ثالث از تک به تک مراحل طرح دعوا آگاه باشید تا به موفقیت برسید. بنابراین مشورت با یک وکیل خبره که از قوانین روز اطلاعات کافی را داشته باشد به شما کمک می‌کند تا درصد موفقیت خود را افزایش دهید. با مراجعه به دفتر یکی از برجسته‌ترین وکلای مشهد بدون شک وکیل مشهد را در موسسه حقوقی علیرضا قدیری خواهید یافت و می‌توانید مطمئن باشید تا به دست آمدن نتیجه مدنظرتان در کنار شما خواهند بود. موسسه حقوقی علیرضا قدیری خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد و شما می‌توانید دعوی حقوقی مالی و خانوادگی را با آن‌ها مطرح کنید. برای دریافت خدمات و یا مشاوره از برترین وکلای مشهد کافیست  با شماره‌  ۰۹۱۵۵۹۰۹۵۴۹ بین ۹ صبح تا ۹ شب تماس بگیرید.  

سوالات متداول 

  • آیا اعتراض ثالث در جرایم کیفری پس از اجرای حکم قابل پیگیری است؟ 

بر اساس ماده 422 آیین دادرسی مدنی اعتراض شخص ثالث پیش از اجرای حکم قابل طرح در مراجع قضایی نیست. اما در مواردی پس از اجرای حکم، شخص ثالث در صورتی حق اعتراض خواهد داشت که اثبات شود حقوقی که اساس اعتراض است به دلیلی از نگاه قانون نقض نشده باشد. 

  • اعتراض ثالث در دعاوی کیفری چه تاثیری بر اجرای حکم نهایی دارد؟

مطابق با قانون در صورت وقوع اعتراض از سمت شخص ثالث، اگر دادگاه تشخیص دهد که حکمی که به دنبال اعتراض شخص ثالث صادر شده در اصل دعوی موثر خواهد بود و حکم اصل دعوا به تاخیر افتاده و منتظر نتیجه دعوا اعتراض خواهد شد.

  • اعتراض ثالث در دعاوی حقوقی و کیفری چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟

اعتراض شخص ثالث در جرایم کیفری و حقوقی بدین صورت است که در دعاوی حقوقی شخص ثالث می‌تواند تا پیش از اتمام مرحله دادرسی، چه در مراحل ابتدایی و چه در مرحله تجدیدنظر وارد دعوا شود. اما در مورد دعاوی کیفری به دلیل اصل شخصی بودن مجازات و این مسئله که کیفر متهم در مجازات دیگران بی تاثیر است، ورود ثالث قابل اعمال نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو وقت مشاوره