حضور وکیل در دادگاه کیفری

عکس مفهومی الزام حضور وکیل در دادگاه کیفری

در برخی مواقع شرایطی برای شما پیش می‌آید که نیاز به وکیل کیفری در مشهد دارید. وکلای کیفری به‌طور تخصصی در امور و دعاوی کیفری فعالیت دارند. این دسته از وکلا تحصیلات آکادمیک خود را به شکل پشت سر گذاشتند و توانایی بیشتری برای دفاع از موکل خود دارند. وکلای کیفری با استفاده از دانش و تجربه‌ای که در مدت زمان فعالیت خود کسب می‌کنند، توانایی این را دارند که پرونده را در مسیر درست قرار دهند و به قاضی پرونده کمک کنند تا حکم درست و عادلانه‌ای صادر شود. دعاوی کیفری به‌طورکلی شامل مواردی نظیر کلاهبرداری، خیانت در امانت، سرقت، قتل، جعل و بسیاری از موارد دیگر می‌شود.

عکس حضور وکیل در دادگاه کیفری

حضور وکیل در دادگاه کیفری

وکیل دعاوی کیفری به طور معمول در مرحله دادسرا به پرونده ورود می‌کند. اگر وکیل در فرایند دادگاه کیفری در مرحله دادرسی وکالت نکرده باشد حتما باید پرونده دادرسی را کامل مطالعه کند تا بتواند در روند حل پرونده بسیار موثر باشد. وکیل برای حضور و قبول وکالت در دادگاه کیفری با توجه به مجازات سنگین جرایم کیفری و متفاوت بودن فرایند وکالت باید از تجربه بیشتری برخوردار باشد. عمدتا وکیل دادگاه کیفری باید در حوزه قضایی تجربه و سابقه بسیاری داشته باشد. وکیل برای دادگاه کیفری از نکات مهم و راه‌های نفوذ برای دفاع استفاده می‌کند. تجربه و سابقه وکالت در دعاوی کیفری از اهمیت بسیاری برخوردار است و در بسیاری از مواقع همین تجربه و دانش کافی و همچنین تاثیر مرور زمان در دعاوی کیفری به بهبود وضعیت پرونده متهم یا شاکی کمک می‌کند و گره‌های پرونده را حل می‌کند.

 

الزام حضور وکیل در دادگاه کیفری

وکیل دادگاه کیفری به وکیلی گفته می شود که تخصص و تجربه لازم را بعد از اتمام آموزش‌های عملی و تئوری وکالت دارد. در حالت کلی وکیل تحت عنوان نماینده متهم یا شاکی در دادگاه کیفری حضور می‌یابد که این وکالت می‌تواند در حوزه‌های متفاوتی انجام شود. برای نمونه وکالت در معامله و یا انجام امورات اداری که یکی از چندین نوع وکالت رایج در دادگاه است، وکیل کیفری می‌تواند در آن ورود کند. لزوم حضور وکیل در دادگاه کیفری به این جهت است که در تسریع روند صدور حکم و کمک به روشن سازی شرایط پرونده کیفری کمک فراوانی می‌کند. 

 

عدم حضور وکیل در دادگاه کیفری

در دادگاه کیفری متهم یا شاکی می‌توانند وکیلی را برای رسیدگی به پرونده خود برگزینند و عملا این شخص را به دلیل تجربه و دانش حقوقی که دارد برای انجام امور حقوقی نماینده خود می‌دانند. در حالتی که موکل برای انجام امور حقوقی خود به یک وکیل پایه یک دادگستری، وکالت دهد، وکیل موظف است تا در تمام جلسات رسیدگی و دادرسی، در حوزه موضوع عقد قرارداد وکالت، شرکت کرده و از حقوق موکل خود، دفاع کند. در ماده 41 قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است که تنها در شرایطی عذر موجه عدم حضور وکیل در دادگاه کیفری پذیرفته می‌شود که وکیل، از یکی از عذرهای موجه پیش بینی شده در قانون برای این عدم حضور خود، داشته باشد و بتواند آن را ثابت کند. عذرهای پیشبینی شده عدم حضور وکیل در دادگاه شامل مواردی نظیر فوت یکی از بستگان نسبی و یا سببی تا درجه اول از طبقه دوم، ابتلای به بیماری‌ای که مانع حرکت می‌شود، حوادث قهری و وقایع خارج از اختیار وکیل می‌شود. وکیل پرونده پس از غیبت خود در دادگاه باید دلایل خود را در یک لایحه کتبی، به همراه ادله اثبات، به دادگاه تقدیم کند تا در مورد آن تصمیم‌گیری کند.

عکس الزام حضور وکیل در دادگاه

جمع‌بندی

در این مقاله وکلای واجد شرایط برای حضور در دادگاه کیفری و دلایل اهمیت حضور آن‌ها را بررسی کردیم. همچنین بیان شد که در صورت عدم حضور وکیل در دادگاه کیفری باید چه شرایطی را متحمل شود. درصورتی که در فرایند یافتن یک وکیل حاذق و با تجربه برای دعاوی کیفری خود هستید موسسه وکلای علیرضا وکیلی می‌تواند گزینه مناسبی برای رفع مشکلات شما باشد چرا که در تمام مراحل ممکن و تا کسب نتیجه مورد نظر شما همراه شما خواهد بود و مشاوره خود را در اختیارتان قرار می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو وقت مشاوره