مرور زمان در جرم کلاهبرداری

مرور زمان در کلاهبرداری

اگر در هر مرحله از وقوع جرم، تعقیب متهم و رسیدگی به جرم و صدور حکم، ظرف مدت زمان خاصی انجام نشود یا در جرایم قابل گذشت شاکی ظرف مدت زمان خاصی اقدام قانونی مبنی بر پیگیری جرم و پرونده نکند، آن جرم شامل مرور زمان شده و دیگر به آن رسیدگی نمی‌شود در نتیجه به آن مرور زمان در جرم کلاهبرداری گفته می‌شود. 

در این شرایط اگر فرد خواهان از قوانین اطلاعات کافی نداشته باشد ممکن مشمول مرور زمان شود و نتواند سرمایه خود را باز گرداند. بنابراین وکیل مشهد می‌تواند برای شما منبع مناسب و قابل اعتمادی برای اطلاع از قوانین جدید و دریافت مشاوره باشد.

جرم کلاهبرداری یکی از جرایم رایج در کشور است که در این جرم فرد کلاهبردار با استفاده از ابزارها و روش‌های فریبکارانه طرف مقابل را فریب می‌دهد و از این طریق اموال آن فرد را می‌برد. در نتیجه در جرم کلاهبرداری بردن مال دیگری با توسل به عمل متقلبانه و رساندن ضرر به دیگران شرط تحقق جرم است. به گونه‌ای که این عمل متقلبانه موجب منفعت مالی شخص کلاهبردار یا شخص ثالثی شود. 

 مرور زمان در جرم کلاهبرداری قانون جدید

مرور زمان در کلاهبرداری

مرور زمان در جرم کلاهبرداری طبق قانون مجازات اسلامی یکی از مهم‌ترین مواردی است که بررسی می‌‎شود. مرور زمان در هر یک از جرایم کلاهبرداری از ۷ الی ۱۰ سال بررسی می‌شود. زمانی که جرم به وجود آمده است آخرین اقدامات تعقیبی حدود ۱۰ الی ۱۵ سال است و تاریخ حکم بسته شده بر اساس شرایط تنظیم می‌شود. علاوه بر این در صورتی که میزان مالی که مورد کلاهبرداری واقع شده از صد میلیون تومان بیشتر باشد، این جرم دیگر شامل مرور زمان نمی‌شود و با سپری شدن زمان مشخص شده نیز، حق شکایت کردن از فردی که شاکی و متضرر است ساقط نخواهد شد. بنابراین شمول مرور زمان در کلاهبرداری در شرایطی که مبلغ کلاهبرداری کمتر از 100 میلیون تومان باشد قابل اجرا خواهد بود. برای کسب اطلاعات از قوانین به روز مرور زمان در کلاهبرداری، وکیل کلاهبرداری در مشهد اطلاعات مفیدی دارد که می‌تواند به شما ارائه دهد. همچنین در صورتی که این سوال برای شما ایجاد شده است که وکیل کیفری کیست یا برای پرونده خود نیاز به یک وکیل با تجربه داشتید می‌توانید روی موسسه وکلای علیرضا قدیری حساب باز کنید.

مجازات مرور زمان در کلاهبرداری

مجازاتی که برای حبس در جرم کلاهبرداری ساده در نظر گرفته شده ۱ تا ۷ سال است و همچنین فرد کلاهبردار باید در کنار مجازات مالی که دادگاه برای او بر اساس پرونده در نظر می‌گیرد، اصل مال را نیز به مالباخته برگرداند. در کلاهبرداری مشدد این مجازات به حبس بین ۲ تا ۱۰ سال هم می‌رسد ضمن اینکه رد مال به صاحب آن و جزای نقدی معادل مالی که کلاهبرداری شده و همچنین محرومیت به‌صورت ابدی از کلیه خدمات دولتی نیز شامل فرد کلاهبردار می‌شود.

شرایط لازم برای مرور زمان کلاهبرداری

مرور زمان در کلاهبرداری

نکته ای که باید در نظر داشته باشیم این است که بر اساس مرور زمان کلاهبرداری در قانون جدید، ارزش ریالی مال کلاهبرداری شده اگر تا میزان سقف یک میلیارد ریال بود، به این دلیل که بر اساس قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری در این نوع جرم، جزء جرایم قابل گذشت محسوب شده است، به این ترتیب فردی که متضرر شده است باید ظرف مدت زمان یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع این جرم نسبت به طرح شکایت اقدام نماید. بنابراین در غیر این صورت حق شکایت از فرد متضرر ساقط می شود. مگر اینکه ثابت شود که فرد متضرر تحت سلطه متهم بوده یا به دلایلی خارج از اختیار بوده و قادر به طرح نمودن شکایت نبوده است.

جمع بندی

در این مطلب راه‌ها و شرایط مرور زمان در جرم کلاهبرداری را بررسی کردیم و همچنین بیان شد که در صورت تلاش برای رفع مرور زمان در جرم کلاهبرداری باید چه اقداماتی انجام شود. درصورتی که در فرایند یافتن یک وکیل حاذق و با تجربه برای دعاوی کیفری به ویژه برای حل پرونده کلاهبرداری هستید خود هستید، موسسه وکلای علیرضا قدیری گزینه مناسبی برای رفع مشکلات کیفری و حقوقی شما است. تخصص کافی و تجربه چندین ساله در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند تا تمام مراحل ممکن و تا کسب نتیجه مورد نظرتان با موفقیت پشت سر بگذارید. برای دریافت مشاوره و مطرح کردن مشکلات حقوقی و کیفری خود می‌توانید به صورت حضوری به موسسه مراجعه کنید. در صورتی که امکان دریافت مشاوره به صورت حضوری را ندارید می‌توانید از ساعت 9 صبح تا 9 شب با شماره ۰۹۱۵۵۹۰۹۵۴۹  تماس بگیرید تا پاسخ کامل جامعی برای حل مشکلات خود دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ملکان هستم، درخدمتتونم!