فرایندطلاق توافقی

اگرچه حسب قانون مدنی، حق طلاق مربوط به مرد می باشد ولیکن زن می تواند با شرایطی دارای حق طلاق گردد که عمدتا مربوط به شرایط ضمن عقد می باشد، اما با توجه به سخت بودن مراحل طلاق بخصوص باتوجه به سه مرحله ای بودن رسیدگی در دادگاهها یعنی بدوی، تجدیدنظر و دیوانعالی کشور، طلاق توافقی می تواند دارای جایگاه ویژه ای در بحث جدایی زوجین باشد. با نگاهی به وضعیت دادگاه های خانواده مشاهده می گردد درصد بیشتر طلاقها در همین قالب طلاق توافقی جای گرفته و حتی کسانی که مدتی مسیر دیگری برای جداشدن را پیموده اند، مجددا به همین شیوه توافق در طلاق بازگشته و ازین راهکار برای جداشدن استفاده می نمایند.

 دنبال بهترین وکیل خانواده در مشهد هستی ؟ اینجا رو کلیک کن

طلاق توافقی چیست ؟

طلاق توافقی به این معنی ست که زوجین بعد ازینکه به این نتیجه رسیدند که دیگر ادامه زندگی مشترک برایشان دشوار است و دیگر نمی توانند در کنارهم باشند با توافق با یکدیگر اقدام به ثبت طلاق توافقی می نمایند. منظور از توافق این است که زوجین در خصوص مهریه، نفقه معوقه و نفقه ایام عده و حتی سایر مسائل مانند اموالی که شوهر در طول زندگی مشترک کسب نموده و نیز نسبت به حضانت فرزندان گفتگو نموده و حاصل این گفتگو توافقاتی ست که صورت می گیرد و مکتوب می گردد و دادگاه نیز براساس همین توافق اقدام به تنظیم صورتجلسه نموده و گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید که بعنوان مستند ثبت طلاق در دفتر اسناد رسمی لازم است.

مراحل طلاق توافقی چیست ؟

طلاق توافقی به دو صورت انجام می پذیرد :

الف) با اخذ وکالت محضری از زوج :

در این شیوه وقتی مرد حاضر به همراهی و حضور در مراحل مختلف انجام طلاق نمی باشد، زوجه با گرفتن وکالت از زوج که ضرورتا بایستی تمام اختیارات راجع به طلاق در آن قید شده باشد، شخصا تمام مراحل را طی می نماید، البته در قسمتی که مربوط به دادگاه می باشد لازم است زوجه با وکالتی که دارد از طرف زوج برای او وکیل بگیرد و خود نیز بعنوان طرف دادخواست طلاق در جلسه دادگاه حضور یابد.

ب) بدون وکالت از زوج :

در صورتی که زوج وکالت ندهد بایستی خودش به همراه زوجه در تمام مراحل حضور یابد.

اولین مرحله در ثبت طلاق، حضور در مرکز مشاوره می باشد که می تواند از طریق ثبت در سامانه نوبت گیری نمود و یا اینکه با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضائی، برگه معرفی به مرکز مشاوره را اخذ نموده بعد از اخذ گواهی از مرکز مشاوره خانواده امکان ثبت دادخواست طلاق بوجود آمده که این امر بایستی با ارائه مدارک طرفین که شامل شناسنامه، کارت ملی، گواهی مرکز مشاوره و سند ازدواج می باشد صورت می پذیرد.

بعد از ثبت دادخواست، دادگاه وقت رسیدگی تعیین می نماید. در صورتیکه زوجه با وکالت زوج، اقدامات فوق را انجام داده می بایستی قبل از جلسه دادگاه، وکیلی از طرف زوج انتخاب شود تا نامبرده از سوی شوهر در دادگاه حاضر گردد. ضمنا در این مرحله زوجه هم می تواند بجای خود وکیلی را انتخاب نموده و خودش به دادگاه نرود و وکیل انتخابی به جای وی در دادگاه حضور یابد.

پس ازینکه دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر نمود با مراجعه به دفتری که به همین منظور در دادگستری می باشد تعیین محضر می گردد. با تعیین محضر اسناد رسمی بایستی مدارک بالا بعلاوه گواهی عدم امکان سازش صادره از دادگاه تحویل محضر گردیده و وقت مراجعه گرفته شود. در روز طلاق می بایستی دو شاهد مرد بهمراه خانم حضور یابند تا امکان  ثبت طلاق فراهم گردد.

نگارش محتوا : علیرضا قدیری – وکیل پایه یک دادگستری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ملکان هستم، درخدمتتونم!