اگر برای شما نیز این سوال ایجاد شده دعاوی حقوقی یعنی چه؟ باید در پاسخ بگوییم دعاوی حقوقی زمانی مطرح میشود که افراد برای گرفتن حق خود و برای جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق به دادگاهها مراجعه میکنند و برخلاف دادگاه کیفری که برای پیگیری جرم برگزار میشود، هدف از طرح دعوای حقوقی رسیدن به حق و حقوق خود است. به طور معمول اختلافاتی که در دعاوی حقوقی رسیدگی میشود از آن دست اختلافاتی هستند که در رابطه خصوصی بین افراد به وجود آمده و طرفین عاجز از حل آنها در بین خود هستند و برای همین امر به دادگاه مراجعه میکند. طرح دعاوی حقوقی در جهت جبران حق و حقوق خود نیاز به وکیل مشهد دارد تا راه درست را پیش پای شما بگذارد و با کمترین هزینه و زمان مشکلات حقوقی شما را برطرف کند.
به آن دسته از دعاوی که هدف از طرح آنها به دست آوردن مال یا احراز رابطه و کیفیت یک رابطه و شرایط یک شخص نسبت به یک شخص دیگر یا مال باشد، دعاوی حقوقی گفته میشوند. دعاوی حقوقی بر خلاف دعاوی کیفری مربوط به جرم و مجازات نمیشود و افرادی که برای دعوای حقوقی به دادگاه میروند افرادی هستند که حقوقشان نقض شده و میخواهند با طرح دعوا به حق و حقوق خود برسند. گستردگی دعاوی حقوقی به این دلیل است که وسعت حوزه آن به شکلی است که با زندگی افراد جامعه بیشتر مرتبط است و تقریبا هیچ شخصی وجود ندارد که در زندگی خود با مسائل حقوقی به معنای خاص مواجه نشود و از این منظر امکان دارد به اختلاف و دعوای حقوقی هم منجر شود. دعاوی حقوقی از این جنبه دارای اهمیت هستند که سبب تنظیم روابط مالی و اجتماعی افراد میشوند و وضعیت هر شخص را نسبت به سایر افراد اجتماع مشخص میکنند. همچنین در دعاوی حقوقی وکلا از مالکیت خصوصی و حقوق افراد بر دارایی خود و خانواده خود پشتیبانی میکنند.
برای اینکه بیشتر با انواع دعاوی حقوقی آشنا شوید بهتر است بدانید ک امور حقوقی به دو دسته اموال و اشخاص تقسیم میشود. مصادیق موضوعات برای طرح دعاوی حقوقی شامل موارد زیر میشود:
دعاوی حقوقی بسته به میزان خواسته و نوع دعوا در مراجع مختلف ای ثبت و رسیدگی می شود مراجع مختلفی برای رسیدگی به دعاوی حقوقی صلاحیت دارند.
مرجع رسیدگی به تجدیدنظر خواهی از آراء صادر شده از دادگاه حقوقی بدوی، دادگاه تجدید نظر استان مربوطه است. بعد از صدور هر رای از دادگاه حقوقی عمومی بدوی، محکوم وقت دارد بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ظرف مهلت بیست روز نسبت به رای صادر شده تجدید نظر کنید. رسیدگی در دادگاه تجدید نظر غیر حضوری بوده و تبادل لوایح انجام میشود. دادگاه تجدید نظر با حضور رئیس و یک مستشار رسمیت پیدا میکند و در خصوص پرونده تصمیم گیری میکنند. همچنین رای صادر شده از دادگاه تجدید نظر قطعی است از طریق روشهای عادی تجدیدنظرخواهی قابل رسیدگی نیست.
اقامه دعوای حقوقی با تقدیم دادخواست به دادگاه دارای صلاحیت شروع میشود. جهت تعیین دادگاه صالح در دعوای حقوقی، دعاوی را به منقول و غیر منقول دسته بندی میکنند. به طور خلاصه به جهت دعوای منقول که غالب دعاوی را شامل خواهد شد، شهر محل اقامت خوانده را صالح دانسته و برای دعاوی غیر منقول، دادگاه محل مال غیر منقول را صالح میدانند. دادخواست، فرم و دارای فرمت چاپی مخصوصی است که فرد با کامل کردن مشخصات خود به عنوان خواهان، خوانده، خواسته و بهای خواسته و شرح خواسته از دادگاه تقاضای دادخواهی خواهد کرد. در صورتی که در دعوا و شکایت کیفری به این برگه، شکوائیه گفته میشود.
انتخاب یک وکیل دعاوی حقوقی امری ضروری برای طرح دعاوی حقوقی و به نتیجه رسیدن پرونده است. پروندههای حقوقی عمدتا شرایط و قوانین مختص به خود را دارندکه اطلاع از آنها همه به دانش و تجربه وکیل حقوقی بستگی دارد. وکلای حقوقی در دادگاهها میتوانند در موارد مختلفی از جمله موارد مدنی، تجاری، جزایی، خانوادگی و اداری فعالیت کنند. آنها به مشتریانشان در تمام مراحل دادگاهی از جمله تدوین اظهارنامه، طرح دفاع، مذاکرات، پذیرش توافق و دفاع در دادگاهها کمک میکنند. وکلای دعاوی حقوقی باید با قوانین و مقررات مربوط به حوزه حقوقی که در آن فعالیت میکنند، آشنا باشند و توانایی نگارش مستندات حقوقی از جمله اظهارنامه، شکایت، دفع کلامها، طرح دفاع و مستندات دادگاهی را داشته باشند.
در این مسیر میتوانید از علیرضا قدیری کمک بگیرید و نسبت به نتیجه پرونده خود مطمئن باشید.
جمعبندی
در این مطلبی تمام موارد قانونی پیرامون دعاوی حقوقی و انواع آن را توضیح دادیم. همانطور که گفته شد دعاوی حقوقی مربوط به دریافت حق و حقوق و حل اختلافات بین افراد انجام میشود که به دو دسته اصلی تقسیم میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قوانین و شرایط دقیق از دعاوی حقوقی و همچنین اطلاع از چگونگی طرح دعوا حقوقی بهتر است با یک وکیل با دانش و متخصص مشورت کنید. بدین جهت شما میتوانید به موسسه حقوقی علیرضا قدیری مراجعه کرده و مشکل حقوقی و کیفری خود را با این وکیل متخصص مطرح کرده و راهکار مناسبی برای آن بیابید. همچنین شما میتوانید برای دریافت خدمات با شماره 09155909549 تماس بگیرید تا به سوالات شما پاسخ داده شود.
دسترسی سریع
مشخصات تماس
ایران، مشهد ، خیابان امام خمینی.برج اداری مرمر
05138114304 - 09155909549 - 02125917077
ghadiri.alireza2020@gmail.com
شنبه تا پنج شنبه: ۱۰صبح الی ۸ شب - روزهای تعطیل و جمعه ها: تعطیل
تمامی حقوق برای موسسه حقوقی علیرضا قدیری محفوظ است.