رئیس کانون وکلای مشهد

در سال 1331 طی لایحه‌ای، کانون وکلای دادگستری در ایران به‌عنوان انجمنی غیردولتی به وجود آمد. این انجمن از قدیمی‌ترین سازمان‌های مردم نهاد بوده که با هدف نظارت و حمایت از امور وکلا تاسیس شده است. برای تشکیل این انجمن نیاز به 60 وکیل دادگستری است که مشغول به وکالت باشند و در این بین شخصی به نام رئیس کانون  وکلا مشهد کنترل و مدیریت امور را بر عهده می‌گیرد. از حوزه‌هایی که در کانون وکلای مشهد و تحت نظر رئیس کانون وکلای مشهد به آن پرداخته می‌شود می‌توان به موارد ملکی، خانواده، کیفری و غیره اشاره کرد. با توجه به اینکه این کانون برترین‌ وکلای مشهد را گرد هم آورده شما می‌توانید با کمی تحقیق و بررسی بهترین وکیل ملکی در مشهد و یا خبره‌ترین و کارکشته‌ترین وکیل خانواده در مشهد را بیابید؛ پس با ما همراه باشید.

دعاوی حقوقی در مشهد

 سیر تحولات کانون وکلا در ایران

سیر تحولات کانون وکلا در ایران بسیار پر پیچ و خم و دارای چالش‌های فراوان بوده تا به وضعیت کنونی رسیده است. وکلای دادگستری در تلاشی که برای رسیدن به این شرایط داشتند، با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند و در این راه صبر زیادی داشتند. سال 1330 برای اولین بار در ایران انجمنی با نام کانون وکلا مطابق با سیستم مشابه آن با کشورهای اروپایی با 24 ماده مختلف از قوانین و مقررات مربوطه تصویب شد که نهایتاً توانست به مدت 2 سال دوام آورد و در سال 1332 منحل شد. سال‌ها تلاش مستمر وکلا سرانجام در سال 1331 نتیجه‌بخش شد و در این سال به‌صورت رسمی و با اختیارات لازم مشابه با اختیارات امروز، انجمن کانون وکلای دادگستری دوباره شروع به کار کرد. در حال حاضر رئیس کانون وکلای مشهد عباس شیخ‌الاسلامی است که حقوق‌دان و وکیل مشهد پایه یک دادگستری بوده؛ همچنین سابقه عضویت در هیئت تحریریه فصلنامه دانشنامه‌های حقوقی را هم در کارنامه خود دارد.

 رئیس کانون وکلا دادگستری مشهد کیست؟

در شهریور سال 1337 کانون وکلای دادگستری خراسان، با انجام اولین دوره انتخابات به‌طور رسمی به‌عنوان هفتمین کانون وکلای مستقل در کشور شروع به کار کرد و تا به امروز 11 دوره انتخابات هیئت مدیره در این کانون برگزار شده است. در حال حاضر رئیس کانون وکلا در مشهد جناب آقای شیخ‌الاسلامی هستند که ایشان فارغ‌التحصیل رشته حقوق در گرایش حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است. همان‌طور که در بالا اشاره شد وظیفه رئیس کانون وکلا مدیریت و نظارت بر عملکرد و کنترل رفتار وکلا و کارآموزان بوده و باید در صورت مشاهده خطا، تذکرات لازم را به آنان بدهد. با مراجعه به سایت کانون وکلا مشهد، قادر هستید به امکاناتی همچون: دنبال کردن اخبار، ارتباط مستقیم با ریاست، تمدید پرونده وکلا و... به‌راحتی دسترسی پیدا کنید. مجموعه حقوقی علیرضا قدیری تحت مدیریت شخص علیرضا قدیری، وکیل پایه یک دادگستری در مشهد اداره می‌شود. این مجموعه با سابقه بیش از 25 سال فعالیت در زمینه حقوقی، جزء معتبرترین مجموعه‌های مشاوره حقوقی در مشهد بوده که دارای خدماتی از جمله مشاوره حقوقی، کیفری، خانواده و... است.

تصویر دادگاه حقوقی

وظایف تنظیم شده از جانب رئیس کانون وکلای مشهد

وکالت به‌طورکلی به دو دسته وکالت مدنی و وکالت دادگستری تقسیم‌بندی می‌شود. وکالت مدنی به‌عنوان عقد وکالت در قانون مدنی مورد توجه بوده و به این معنا است که شخص ثالثی به‌عنوان وکیل، مأمور انجام موارد معینی از سمت موکل خود می‌شود؛ همچنین در مواردی که نیاز به شرکت در محاکم و دفاع از موکل وجود دارد، پای وکیل دادگستری به میان می‌آید.
کانون وکلا همان‌طور که اختیاراتی دارد، در قبال آن وظایفی نیز دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

تعقیب انتظامی وکلای دادگستری متخلف در دادسراها و رسیدگی به تخلفات آنان

رسیدگی و مدیریت تمام امور مربوط به وکلای دادگستری و نظارت بر عملکرد آنان

اعطای پروانه وکالت به پذیرفته‌شدگان آزمون و دارای شرایط لازم

برگزاری کلاس و دوره‌های علمی و عملی در جهت ارتقاء سطح علمی وکلا

معاضدت قضایی برای اشخاصی که شرایط دسترسی به وکیل را در دادگاه ندارند.

ارکان‌ تحت نظر رئیس کانون وکلای مشهد

همان‌طور که دانستیم کانون وکلا دادگستری انجمنی غیردولتی بوده که در تمام کشورها به‌صورت مستقل فعالیت می‌کند. این انجمن متشکل از ارکان خاصی است که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

هیئت مدیره

هیئت مدیره متشکل از 5 عضو اصلی و 3 عضو علی‌البدل است. اعضای هیئت مدیره با توجه به شرایط ذکر شده در قانون، به مدت 2 سال انتخاب می‌شوند و در این میان، شخصی که به‌عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب می‌شود، ریاست کانون را نیز به عهده می‌گیرد.

هیات عمومی

هیئت عمومی متشکل از وکلای پایه یک و دو فعال منطقه است که مشروط به قوانین خاصی همچون نداشتن سوءسابقه، در عضویت هیات عمومی قرار می‌گیرند.

دادسرای انتظامی وکلا

این دادسرا مرجعی برای رسیدگی به تخلفات وکلای مشغول در این حوزه است. بعد از ثبت تخلف هر وکیل، دادسرای انتظامی مسائل مربوطه را بعد از تحقیق به دادگاه انتظامی وکلا ارجاع می‌دهد.

دادگاه انتظامی وکلا

دادگاه انتظامی تشکیل شده از 3 نفر وکیل پایه یک دادگستری است که توسط هیئت مدیره، به مدت 2 سال انتخاب می‌شوند. این نهاد نظارتی مسئولیت صدور حکم برای وکلای متخلف را بر عهده دارد.

جمع بندی

وکلای دادگستری در زمینه‌های مختلفی می‌توانند موکلین خود را راهنمایی کنند؛ با این حال با توجه به توسعه چشمگیر در زمینه وکالت تخصصی در کشور، انتخاب وکیل خوب با توجه به مشکل پیش آمده کمی دشوار شده است. در صورتی که با مشکل حقوقی در مشهد مواجه شدید، کافی است برای دریافت مشاوره و معرفی بهترین وکیل با تخصص مربوطه، به موسسه حقوقی علیرضا قدیری مراجعه نمایید.

رزرو وقت مشاوره