یکی از سوالات متداول خانمها این است که آیا برای وصول مهریه می توانند از منزلی که توسط مرد در رهن بانک گذارده شده اقدام نمایند ؟
اگر می توانند چگونه و چه اقداماتی باید صورت پذیرد ؟
در ادامه پاسخ ” علیرضا قدیری ” وکیل ملکی با 25 سال سابقه وکالت را می خوانیم :
سوال : آیا برای وصول مهریه ، منزل قابل توقیف است ؟
پاسخ مثبت است و وصول مهریه خانم از منزل توقیفی که در رهن بانک است امکانپذیر است .
اما نکات مهمی در این خصوص وجود دارد که باید توسط زوجه مورد توجه قرار گیرد و قبل از هر اقدامی آنها را بررسی نماید :
اول : در صورتیکه مرد فقط یک منزل مسکونی دارد :
از نظر وکیل ملکی ” علیرضا قدیری ” چون حسب قانون، داشتن یک منزل مسکونی حق هر مردی است و در شرایطی می تواند بعنوان مستثنیات باشد . اما نکته مهم این است که ممکن است منزل مسکونی مورد نظر بیشتر از شأن باشد و بعبارتی بیشتر از حد مستثنیات باشد . در این صورت می توان تقاضا نمود که در حد مستثنیات از وجه منزل مسکونی کسر و الباقی بعنوان مهریه توقیف گردد .
دوم : در صورتیکه ملک بابت رهن در توقیف بانک باشد زوجه می تواند مازاد مبلغ رهن و طلب بانک را بابت مهریه اش توقیف نماید . در چنین مواردی می توان از واحد اجرا ، تقاضای مزایده ملک را نمود و بعد از مزایده اول طلب بانک برداشته می شود و مبلغ مازاد بعنوان مهریه تحویل زوجه می گردد .
نحوه اقدام برای وصول مهریه از ملک توقیفی :
درخصوص ملکی که در توقیف بانک است و بانک بابت طلب خود مدعی حقی نسبت به ملک است و بدین لحاظ سند رهنی وجود دارد ، ابتدا اقدام به توقیف مازاد بر رهن بانک بابت مهریه انجام میگیرد و در ادامه تقاضای کارشناسی و انجام عملیات مزایده درخواست میگردد و نیز با اقدام به پرداخت بدهی بانک میتوان تقاضای فک رهن و ادامه عملیات توقیف و مزایده را پیگیری نمود .
اقدامات مربوط به توقیف و وصول مهریه دارای پیچیدگی های حقوقی می باشد که ضروری است با وکیل ملکی متبحر مشاوره گردد و ترجیحا کار به وکیل سپرده شود .
بدین لحاظ ” موسسه حقوقی علیرضا قدیری ” با حضور وکلای باتجربه درخصوص امور ملکی و رهنی می تواند به شما کمک و مشاوره لازم را بدهد .